Friday, June 8, 2012

Vostudovo další cesta

Opět přišel  čas, aby se Vostuda spolu se Štěpánem vydali za dalším dobrodružstvím, tentokrát za velkou louži. Naš nový směr určila jasná výzva a lákadlo, kterým jsou kanadské lesy, medvědi,  hory... ale též život - všední život Kanaďanů. Chceme poznat jejich denní rituály, problémy i radosti, pracovat s nimi a dostat se trochu hlouběji než je dovoleno běžnému  turistovi. K tomu nám dopomůže roční pracovní vízum. Právě ono je prostředkem, jenž nám dovolí  vplout do toho, co nazýváme všední život.
Náš tým posílil další člen výpravy. Tím je Katka. Dobrovolně a bez jakéhokoliv nátlaku a vydírání vstoupila do tohoto kolotoče a opustila vše, co nazýváme domovem. A tak nám třem nezbude nic jiného než si ten domov, (aspoň provizorní) vzájemně vytvořit. Držte naší expedici Kanada palce.
Naše působení zahájíme v kanadské provincii Alberta, ve městě Calgary. Zde nás  letadlo v odpoledních hodinách ve čtvrtek 31.5.2012 vysadí. S Vostudou se budeme snažit podávat pravidelné zprávy, jak jen to okolnosti dovolí.

No comments:

Post a Comment